کد خبر: ۶۴۶۵۶۳
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵
یک میلیون و ۷۲۶ هزار نفر در جهان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و بیش از ۱۰۰ هزار نفر فوت شدند

تحلیل وضعیت کرونا در ایران؛ موج جدید اپیدمی در ۳ استان| وضعیت کدام شهرها قرمز است؟

بر اساس آخرین بررسیهای صورت گرفته درباره بیماری کووید ۱۹ در کشور تا روز ۲۳ فروردین ماه، روند تغییرات مرگ و ابتلا به این بیماری در روزهای اخیر در کل کشور روندی نزولی داشته؛ اگرچه در مورد سه استان به نظر می رسد موج جدید اپیدمی شروع شده است. سه استان روند صعودی در مرگ و ابتلا داشتند و چهار استان هم اخیراً پیک اپیدمی را تجربه کرده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس بررسی‌های اپیدمیولوژی صورت گرفته بر روند ابتلا و گسترش ویروس کرونا در ایران و جهان که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده، تا روز ۲۴ فروردین یک میلیون و ۷۲۶ هزار و ۵۴۴ نفر در جهان به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۱۰۹ هزار و ۲۷۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به طور کلی در جهان کشورهای آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان رتبه‌های اول تا پنجم ابتلا به بیماری کووید۱۹ را به خود اختصاص می‌دهند.

تحلیل وضعیت کرونا در ایران؛ موج جدید اپیدمی در ۳ استان| وضعیت کدام شهرها قرمز است؟

بر اساس اعلام گزارش منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، ایران نیز رتبه هشتم ابتلا را به خود اختصاص می‌دهد و بر اساس آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت تا ۲۴ فروردین ماه ۷۱ هزار و ۶۸۶ به بیماری کویید ۱۹ مبتلا شدند که از این تعداد ۴هزار و ۴۷۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بیشترین شناسایی موارد قطعی ابتلا به این بیماری در روز ۱۱ فروردین ماه بوده است.

تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی اخیر در استان‌ها

تحلیل وضعیت کرونا در ایران؛ موج جدید اپیدمی در ۳ استان| وضعیت کدام شهرها قرمز است؟

برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید -۱۹ در استان‌های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شده است. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در ۵ روز اخیر، ابتدا متوسط سهر وزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای روزهای آخر محاسبه شده است. برای تحلیل بهتر، شاخص‌های ۵ روز آخر وارد آنالیز شد.

در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد. در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا، نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اول اپیدمی رد شده است. در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد. در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد. در مواردی که تغییرات ناهمگن شاخص‌های روند ابتلا و مرگ و یا تغییرات بیش از حد انتظار هر کدام از داده‌های ابتلا و مرگ دیده شد، رفتار ناسازگار داده‌ها وجود دارد و تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده های درست تر می توان ارائه داد.

با توجه به روند تغییرات مرگ و ابتلا تا روز ۲۳ فروردین، در کلِ کشور روند نزولی در روزهای اخیر دیده میشود. اگرچه در مورد سه استان به نظر میرسد موج جدید اپیدمی شروع شده است. سه استان روند صعودی در مرگ و ابتلا داشتند و چهار استان اخیرا پیک اپیدمی را تجربه کرده‌اند. در مورد هفت استان هم ناسازگاری داده اجازه تحلیل درست نمی‌دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی اپیدمی داشته باشد. البته باید کم شماری موارد و ثبت با تاخیر بیماران به صورت جدی پیگیری شود.

تحلیل وضعیت کرونا در ایران؛ موج جدید اپیدمی در ۳ استان| وضعیت کدام شهرها قرمز است؟

چراغ جهان خاموش است

با پاندمی کرونا، برای سه میلیارد نفر(بیش از یک سوم جمعیت ۷.۸ میلیارد نفری جهان)، ممنوعیت خروج از منزل اجباری به دلیل گسترش ویروس کرونا اعمال شده است. در حال حاضر؛ مواردی از این نوع کنترل در هر قاره (به جز قطب جنوب) و تقریباً در هر کشور گزارش شده است چرا که، موارد ابتلا همچنان در حال افزایش است. اما کشورهای مختلف رویکردهای بسیار متفاوتی را اتخاذ کرده اند. از هند که برای ۳ /۱ میلیارد نفر ممنوعیت خروج از منزل اعمال کرده است تا دونالد ترامپ که گفته است آمریکا تا عید پاک به شرایط عادی باز خواهد گشت. چین، از بین بردن محدودیت‌ها را در ووهان آغاز کرده است و امیدوار است که پایان بحران در انتظارش باشد.

این نقشه، اقدامات مختلف ممنوعیت خروج از منزل را که توسط کشورها اعمال شده است نشان می‌دهد تا مشخص شود کشورهای مختلف چگونه با واقعیت جدید ناشی از این بیماری برخورد کرده‌اند. کشورهای قرمز رنگ در واکنش به ویروس محدودیت‌های زیادی را برای حرکت همه یا اکثر شهروندانشان به صورت شبانه‌روزی اعلام کرده‌اند. در کشورهای زرد، حرکت برخی از شهروندان یا فقط برای بخشی از روز مانند مقررات رفت و آمد شبانه محدود شده است. کشورهایی که به رنگ سبز هستند، محدودیت‌های محدودتر و اختیاری دارند یا هیچ محدودیتی برای شهروندان خود ندارند، اما ممکن است اقدامات بین‌المللی دیگری مانند بسته شدن مرزها و ممنوعیت پروازها را داشته باشند.

تحلیل وضعیت کرونا در ایران؛ موج جدید اپیدمی در ۳ استان| وضعیت کدام شهرها قرمز است؟

درس آموخته‌های کشورهای جهان در مواجهه با کووید-۱۹ در نیوزلند

نیوزلند کشوری در منطقه غربی اقیانوس آرام با مساحت ۲۶۳ هزار و ۳۱۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۴ میلیون و ۸۱۳ هزار و ۵۲۴ نفر است. اپیدمی کووید ۱۹ در این کشور از نهم اسفند ماه ۱۳۹۸ آغاز شد. دولت نیوزلند در مدیریت بحران کرونا عملکرد موفقی داشته است. این کشور هدف خود را نه کنترل، بلکه قطع کامل انتقال کووید-۱۹ درون مرزهایش قرار داده است. نیوزلند مانند کشور استرالیا برنامه اش را بر اساس برنامه مدیریت پاندمی آنفولانزا دنبال می‌کند. در این کشور تاکنون هزار و ۳۳۰ مورد تأییدشده بیماری و ۴ مورد مرگ شناسایی شده است.

برخی از تجارب و اقدامات انجام شده در این کشور شامل مواردی همچون اعلام وضعیت فوق العاده در نیوزلند به مدت یک هفته، اقدامات سرسختانه جهت جلوگیری از انتقال بیماری شامل گسترش تست‌ها، ردیابی تماس ها به صورت گسترده در سطح جامعه، جداسازی و قرنطینه، بستن مرزها به روی تمام خارجیها از ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸ به طوریکه تنها شهروندان این کشور پس از گذراندن ۱۴ روز قرنطینه اجازه ورود به کشور را دارند، عدم اجازه خروج از منزل به افراد، مگر به منظور تأمین مایحتاج ضروری و یا انجام ورزش، درنظر گرفتن بسته اقتصادی معادل ۴ درصد تولید ناخالص ملی، اقدامات نظارتی جهت اطمینان از خاموش شدن زنجیره های انتقال است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۱
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
10
34
بنظر من و با برسی های انجام گرفته تنها کشوری در جهان که هیچگونه حمایت مالی از مردمش نکرده ایران است میتوانید در اینترنت سرچ کنید که کشورهای درگیر چه حقوق و یا مزایایی برای شهروندانشان در نظر گرفته و پرداخت میکنند ولی دریغ از ایران حتی ماسک و ... را هم باید چند برابر قیمت واقعی خریداری کنی و تازه از کرونا دارند سود کسب میکنند.بعد مردم گشنه و فقیر که هیچگونه حمایتی نمی بینند وقتی میخواهند به سر کسب و کارشان بروند در بوق و کرنا میکنند که مردم رعایت نمی کنند
پاسخ ها
تمشکال
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
این ویروس همه آدم ها را می گیرد منتها خیلی ها خبر ندارند که گرفته اند زیرا من از هرکسی از بهمن ماه تا نیمه فروردین سوال کرده ام علائمی را در خود احساس کرده اند که خیلی زود یعنی پس از 24ساعت خوب شده اند کمترین آنها در حد خارش گلو - یا عرق کردن شبانه - لرز بدون تب و...بوده است . با اینحال 90درصد مردم ایران خواهند گرفت و آن 10 درصد یا با داشتن سیستم ایمنی بسیار قوی و یا به علت داشتن پادتن های قوی ناشی از گرفتن سرماخوردگی های شدید و یا آنفلوآنزاهای سال های قبل از کنار این ویروس کرونا به سلامتی خواهند گذشت ... این یک حقیقت است بی خودی خیلی ها این راطول و تفصیلش می دهند !!
شهروند
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
پولهایی که زیباکلام و بقیه برای کرمانشاه گرفتند چی شد.؟؟؟ آفتاب لطفا پیگیری کن
کاوه
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
3
23
از انجائی که این آمار بر اساس تعداد افرادی هست گه تست شده اند، به این آمار باید تعداد تست انجام گرفته را اضافه می‌شد تا تصویری واقعی از شیوع این بیماری بدهد. در کشورهای غربی میزان تست انجام گرفته بسیار بالاتر از ایران هست و طبیعتا تعداد مبتلایان هم بیشتر است. اگر این رقم‌ها را در فاکتور تست انجام گرفته تقسیم بر روزهای درگیری بکنیم تصویر بهتری نشان داده خواهد شد.
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
تو همه کشور ها تعداد تست ها بالا نیست. مثلا ژاپن تا به امروز 77 هزار تست گرفته
بنظر میرسه تو ایران سعی میکنن منابع رو مدیریت کنن که بعدا کمبود پیش نیاد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
3
9
به آمار روزانه فوتی ها و مبتلایان روزانه که نگاه می کنی تقریبا منحنی بصورت افقی در آمده درصورتیکه منحنی به مرحله اوج خود نرسیده بنظر کار مشکل دارد
Nima
|
Canada
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
3
16
اولا منبع آمار جهانی وزارت بهداشت نیست

ثانیا وزارت بهداشت وقتی آمار استانی را شفاف اعلام نمی کند نتیجه گیری های پشت پرده آن در مورد استان ها اعتباری ندارد.

وزارت بهداشت موظف است آمار استانی را اعلام کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۵
4
13
اگر نسبت افراد بهبود یافته به مبتلا را در جدول ارایه شده بررسی کنید درصد افراد بهبود یافته در ایران نزدیک به ۶۰ درصد،در امریکا ۶ درصد، در اسپانیا ۳۲ درصد، ایتالیا و فرانسه تقریبا ۲۰ درصد ، انگلیس نزدیک۳ و ترکیه نزدیک ۵درصد است. این آمارها از کجا اومده؟ مگه داریم!!!؟؟؟
کاوه
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
3
3
سیستم گزارش دهی در هر نقطه جهان تفاوتهائی دارد.ًمثلا در انگلیس تنها بهبود یافتگان از بخش ویژه گزارش میشود. در حالی که‌تعداد‌بهبود یافتگان بمراتب بیشتر است. مثلا دوستمان محسن به ژاپن اشاره کردند. در ژاپن حدود ۸۰۰۰ نفر مبتلا شده اند و حدود ۶۴۰۰۰ تست تا ۱۳اوریل گرفته شده است. دلیل تست کم در ژاپن کنترل بهتر شیوع بیماری است. در ایران ۱۸۰۰۰۰ تست صورت گرفته ولیکن قریب به ۷۰۰۰۰ نفر مبتلا شده‌اند. در ژاپن از هر هشت نفر تست شده یکنفر مبتلا بوده و در ایران این نرخ‌کمی بیشتر از سه نفر هست. البته تعداد بالای تست به تنهائی کمک موثری نخواهد بود. تست به منظور رد یابی کانال شیوع موثر هست. در ایران متاسفانه شاهد شیوع گسترده این بیماری بودیم. وضع مشابهی که جهالت ترامپ در امریکا ایجاد کرده است.
البته درستی آمار از انجهت مهم هست که اساس تصمیمات اقتصادی آینده می‌باشد. مثلا اگر میزان شیوع بعلت تعداد محدود تست کمتر از واقعیت باشد باز کردن فضای کاری و اجتماعی عواقب هولناکی خواهد داشت. اگر به نحوه شیوع بیماری توجه بکنیم، ابتدا در بخش مرفه جامعه و دولتمردان که امکان مسافرت و انتقال بیماری یا در نتیجه ارتباط گسترده با مردم. مثلا کمپینهای انتخاباتی، را داشتند پیش آمد. اما سریعا به بخش‌های نیازمندجامعه گسترش پیدا کرده، هم از جهت نیاز اقتصادی به کار و ارتباط با دیگران و هم به لحاظ کم‌اهمیت دادن به این بیماری، که متاسفانه از سوی حکومت مردان نیز تبلیغ می‌شد. سومین موج را کارمندان و کارگران کارخانه ها و تا اندازه ای هم کشاورزان را شامل میشود اگر مردم با بازگشت زود وبی برنامه بکار روبرو شوند. تاثیرات اقتصادی این موج وحشتناک خواهد بود، هم به لحاظ گستردگی تعداد این بخش جامعه و هم به لحاظ نقشی که این بخش جامعه در تولید‌اقتصادی کشور دارد. بنابراین اشتباهات امروز می‌تواند عواقب دردناکی برای مملکت داشته باشد و‌کشور را در برابر توطئه ضد انقلاب و ضد تمامیت کشور صدمه پذیر کند.
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
بنظرم مقایسه تعداد تست نمیتونه لزوما نشون دهنده اتفاق خاصی باشه. فرانسه , بلژیک و برزیل هم نسبت تست به ابتلا مشابه یا بدتری از ایران دارن.
بالاخره تا کسی علایم بیماری نداشته باشه یا مثلا با فرد بیمار در تماس نباشه دلیلی نداره ازش تست بگیرن. (مگر برای پول درآوردن)

یادمون باشه که تو ایران غربالگری سراسری از بیشتر جمعیت انجام شد و افراد مشکوک برای معاینه و یا تست معرفی شدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۱/۲۶
4
10
مردم ابران باید متوجه باشند که دولت می خواهد آنهاراباکرونارها کند ومردم به اجباربین مرگ وزندگی باسرنوشت اجباری روبرو شوند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین